/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Moldova va participa la Expoziția Mondială „Expo Dubai 2020”

missing
08 februarie 2018, ora 08:09

„Pentru Republica Moldova, participarea la acest eveniment reprezintă o oportunitate de promovare a valorilor culturale moldovenești, servind drept canal de comunicare pentru intensificarea schimburilor comercial-economice, culturale, științifice și tehnologice”, a menționat ministrul Economiei și Infrastructurii, în cadrul ședinței de Guvern.

Potrivit lui Chiril Gaburici, participarea în cadrul acestui eveniment asigură oportunități directe pentru dinamizarea schimburilor economice, oferind companiilor moldovenești un vector direct de promovare. În acest context, vor fi organizate acțiuni de promovare a produselor și serviciilor, precum și a tradițiilor și culturii naționale.

La propunerea Ministerului Economiei și Infrastructurii, va fi instituit un Comitet Organizatoric, care va elabora conținutul și tematica participării la eveniment, racordat tematicii oficiale a Expoziției Mondiale ”Expo Dubai 2020”, Planul de acțiuni și calculele preventive ale cheltuielilor expoziționale, va organiza concursurile naționale necesare aferente participării la expoziție, inclusiv conceptul de participare și designul pavilionului, va asigura pregătirea materialelor promoționale și organizarea altor măsuri necesare.

Responsabil pentru participarea Republicii Moldova la Expoziția Mondială „Expo Dubai 2020” a fost desemnat Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo” S.A.

Conform estimărilor organizatorilor, „Expo Dubai 2020”, cu genericul oficial Connecting Minds, Creating the Future (Conectarea gândirii, crearea viitorului), va fi vizitat de circa 25 de milioane de persoane, dintre care 70% – vizitatori de peste hotarele ţării gazdă.

Anterior, Republica Moldova a participat la evenimente asemănătoare, inclusiv la Hanovra (Germania) în anul 2000, Shanghai (Republica Populară Chineză) în anul 2010 și Milano (Italia) în anul 2015.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram