Astfel a fost întâmpinată echipa noastră de filmare de către gardienii de la Primăria Orhei. Întrebaţi dacă în clădirea administraţiei publice locale se află şi sediul „Partidului Şor”, aceştia au refuzat să ne răspundă. Asta deşi pe uşa unui birou de la parter se vedeau clar abţibilduri cu simbolul formaţiunii. Nu a fost mai vorbăreţ nici un bărbat care a ieşit din acel cabinet.

Purtătorul de cuvânt al „Partidului Şor”, Alina Şargu, a infirmat faptul că noul sediu al formaţiunii s-ar afla în clădirea Primăriei.

O convorbire telefonică a paznicului cu o persoană necunoscută ne face să credem că realitatea e alta.

Ulterior, un telespectator din Orhei ne-a expediat imagini video, care confirmă faptul că reprezentanţii „Partidului Şor” stau şi în clădirea Primăriei, nu doar la sediul de pe strada Vasile Lupu.

Solicitaţi să comenteze situaţia din Orhei, responsabilii din cadrul Autorităţii Naţionale de Integritate au spus că Ilan Shor a încălcat legea, dacă a ales clădirea Primăriei pentru formaţiunea sa.

Eugen Viţu a spus că instituţia pe care o reprezintă se va autosesiza pe marginea acestui caz.

Viceprimarul de Orhei Marina Cravcenco, responsabilă de „probleme economice, buget şi finanţe”, a refuzat să abordeze acest subiect pe motiv că este într-o şedinţă, iar apoi nu a mai răspuns la telefon.