Audierea lui Chiril Lucinschi a durat aproximativ două ore. Procurorul de caz a avut mai multe întrebări către inculpat, inclusiv dacă el este beneficiarul a două companii care figurează în dosar şi prin care ar fi fost spălaţi banii.

Pe de altă parte, Lucinschi afirmă că îi sunt incriminate fapte, pe care nu le-a comis.

Şi avocaţii fostului deputat susţin că fiecare declaraţie a clientului lor a fost probată, comparativ cu învinuirea adusă de către procuror, care ar fi una abstractă.

Ulterior, avocaţii lui Lucinschi au depus mai multe cereri, printre care obligarea Procuraturii, dar şi a Centrului Naţional Anticorupţie să prezinte dovezi cu privire la provenienţa rulajelor bancare din Letonia, dar şi formarea unei comisii rogatorii, prin care să fie chemat în faţa instanţei reprezentatul unei firme care figurează în dosar. Ambele solicitări au fost respinse.

Avocaţii au mai cerut efectuarea unei expertize tehnico-ştiinţifice, pentru a fi verificate datele bancare prezentate de acuzatori şi pentru a fi verificat pretinsul circuit al banilor. O decizie în acest sens va fi pronunţată la următoarea şedinţă, programată pentru ziua de 14 februarie.

Fostul deputat Chiril Lucinschi a fost reţinut de CNA în 25 mai trecut drept figurant în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank. El este cercetat în arest la domiciliu. Procurorii susţin că Lucinschi ar fi spălat aproximativ 440 de mii de dolari şi 220 de mii de euro.

Fostul deputat respinge însă acuzaţiile şi afirmă că dosarul a fost intentat din cauza activităţii sale politice.