Aprobat de Guvern. Ce salarii vor avea ambasadorul și consulul Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite

large_image_13363

În cadrul ședinței de Guvern din data 7 februarie a fost aprobată structura, efectivul de personal şi indemnizaţiile de funcţie ale Amabasadei și Consulatului Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite.

Din punct de vedere financiar, înfiinţarea Ambasadei şi Consulatului General presupune previzionarea şi elaborarea devizelor de cheltuieli pentru întreţinerea acestora. Impactul financiar va reieşi din cheltuieli de personal, de chirie a încăperilor, pentru servicii, asigurări medicale, imobiliare şi auto, de deplasare, de procurare a mijloacelor fixe şi materialelor, care să asigure funcţionalitatea acestor două instituţii diplomatice.

În ceea ce priveşte stabilirea cuantumului valoric al indemnizaţiilor şi a celorlalte cheltuieli de întreţinere a acestor instituţii, acestea au fost calculate în baza indicilor preţurilor de consum stabiliţi de către comisia specializată a Naţiunilor Unite pentru oraşul Abu Dhabi în anul 2016. Prin urmare, cuantumul mediu al Indemnizaţiei nu trebuie să fie mai mic decât 2600 USD (ceea ce reprezintă echivalentul a 2200 EUR), astfel încât să poată fi acoperite cheltuielile de întreţinere a membrilor titulari ai misiunilor diplomatice şi a familiilor acestora. Valoarea indicată nu include cheltuieli de închiriere a spaţiului locativ, asigurare medicală şi contribuţia de pensionare.

1 2

 

Surse de plan necesare pentru acoperirea cheltuielilor de întreţinere a Ambasadei Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite şi a Consulatului General al Republicii Moldova în oraşul Dubai au fost incluse şi aprobate în bugetul pentru anul 2018.

Reamintim că, preşedintele Republicii Moldova prin decretul din 14 noiembrie 2017 a aprobat înfiinţarea Ambasadei Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite, iar prin Hotărîrea Guvernului din 25 octombrie 2017 a fost dispusă înfiinţarea unui Consulat General al Republicii Moldova în oraşul Dubai (Emiratele Arabe Unite).

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente