Linkuri accesibilitate

Conservatorii şi social-democraţii germani au ajuns la un acord de principiu pentru a forma un guvern de coaliţie


Conservatorii şi social-democraţii germani au ajuns, miercuri dimineaţă, la un acord de principiu pentru a forma un guvern de coaliţie, ceea ce deschide calea pentru negocierile care vor duce la semnarea unui acord final. Cele trei partide care negociază viitorul guvern de coaliție, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), aliatul său bavarez Uniunea Creştin-Socială (CSU), şi Partidul Social-Democrat (SPD) au reuşit să ajungă la un compromis cu privire la distribuirea portofoliilor. Presa geramnă relatează că actualul șef al social-democraților Martin Schulz va demisiona de la conducerea partidului pentru a prelua portofoliul externelor. Față de guvernul trecut de mare coaliției, social-democrații vor avea și Ministerul de Finanțe.

De asemenea, partidele implicate în negocieri au reuşit să depăşească şi divergenţele cu privire la reforma sistemului de sănătate şi la încadrarea contractelor de muncă pe perioadă determinată.

În cazul social-democraților, acordul de principiu trebuie aprobat de membrii partidului, într-un vot al cărui rezultat este așteptat la începutu lunii martie, relatează agenția DPA.

XS
SM
MD
LG