Ștafetă de 502 km. Zeci de sportivi și-au propus să alerge fără pauză prin raioanele centrale ale Moldovei

unnamed

Zeci de sportivi amatori și profesioniști vor alerga, fără pauză, în raioanele centrale ale Moldovei, depășind 502 km în 55 de ore. Ștafeta ultramaraton Rubicon, cursa de alergare care traversează Moldova de la nord la sud, are loc pentru a doua oară și se va desfășura între 9-11 februarie.

Startul va fi dat în scuarul primăriei din orașul Ocnița, la ora 11:00, după care traseul va continua în raioanele Dondușeni, Drochia, Bălți, Sîngerei, Telenești, Călărași, Strășeni, Chișinău, Ialoveni, Cimișlia, Basarabeasca, Găgăuzia și Taraclia. Alergătorii vor depăși distanța cu un tempou de 6:30, atât ziua, cât și noaptea. Cursa va fi de rezistență și nu competitivă.

Traseul este împărțit în 42 de etape, iar fiecare raion va avea de la una până la cinci distanțe a câte 6-13 km. Alergătorii vor alege una sau mai multe etape, în orice raioane își doresc. Pentru depășirea distanței dintr-un anumit raion, sportivii vor primi o insignă cu stema acestuia.

unnamed (1)

Traseele ștafetelor ultramaraton sunt construite în aşa fel încât în decurs de trei ani Rubicon să treacă prin toate raioanele Republicii Moldova, inclusiv regiunea transnistreană.

În 2017, traseul a trecut prin raioanele de est ale țării, în acest an, alergătorii trec prin raioanele centrale, iar anul viitor, ștafeta ultramaraton va avea loc în raioanele de vest.

Scopul cursei este de a familiariza oamenii cu raioanele ţării, cultura acestora, istoria şi obiectivele turistice, de a dezvolta sportul pentru amatori în Republica Moldova, de a implica regiunile în viaţa sportivă a ţării și de a consolida cetățenii acesteia prin intermediul unei competiţii sportive de amploare.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Stela Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente