07:20:18 29.03.2024
Stiri

Ședință SOLEMNĂ de Ziua Unirii Basarabiei cu România, în Parlamentul României!

Știri 07.02.2018 14:50 Vizualizări1393 Autor: Ziarul National
Ședință SOLEMNĂ de Ziua Unirii Basarabiei cu România, în Parlamentul României! Rador


Alianța pentru Centenar a reușit în demersul său de a impune pe ordinea de zi a actualei legislaturi a Parlamentului României să marcheze oficial Ziua Unirii Basarabiei cu Țara. Aleșii au votat marți organizarea unei ședințe solemne a camerelor reunite ale Parlamentului în ziua de 27 martie, transmite Romanian Global News.

Cele peste 130 de organizații non-guvernamentale și instituții ale societății civile din România, Republica Moldova și Diaspora românească din cadrul Alianței pentru Centenar salută decizia adoptată prin vot de Parlamentul României de a celebra Ziua Unirii Basarabiei cu Țara prin ședință solemnă.

Evenimentul este urmarea efortului de convingere a clasei politice românești de a pune temporar stop în lupta politică pe durata acestei zile simbolice, pentru a aduce un omagiu uneia dintre cele mai merituoase generații de români: cea care a înfăptuit Marea Unire.

„Data de 27 martie 1918 are o deosebită însemnătate pentru istoria României și salutăm gestul firesc al Parlamentului, ca principal for reprezentativ al cetățenilor români. Ședința solemnă pe care Parlamentul României o va organiza cu prilejul aniversării a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara este un semnal că 2018, Anul Centenar, este despre Basarabia, prima provincie unită cu Țara”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012, organizație membră a Alianței pentru Centenar.

Alianța pentru Centenar face un apel către partidele politice din România de a nu încerca să obțină capital de imagine cu ocazia ședinței solemne din 27 martie 2018 și amintește că Unirea provinciilor istorice ale României pe parcursul anului 1918 a fost un proiect de larg consens național, la care și-au dat mâna toate forțele politice ale vremii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md