Cele mai periculoase treceri de pietoni din Orhei vor fi iluminate cu reflectoare roșii intermitente

Cele mai periculoase treceri de pietoni din municipiul Orhei vor fi iluminate cu reflectoare roșii intermitente. Reflectoarele roșii sunt montate și direcționate pe trecerile de pietoni, astfel încât să fie văzute noaptea de șoferi, chiar și în condiții meteo nefavorabile.

În prezent, au fost instalate reflectoare roșii intermitente pe trei treceri pietonale. Două dintre ele sunt pe str. 31 august și cea de-a treia pe una din cele mai aglomerate străzi – str. Vasile Lupu.

Potrivit planului de acțiuni, astfel de reflectoare roșii vor fi montate pe alte 10 treceri de pietoni, acele treceri care prezintă un grad sporit de pericol.

Scopul acestui proiect este de a asigura securitatea pietonilor, pe timp de noapte, pe cele mai periculoase treceri pietonale din municipiu.

Potrivit viceprimarului municipiului Orhei, Reghina Apostolova „cele mai multe accidente rutiere soldate cu tamponarea pietonilor au loc pe trecerile de pietoni pe timp de noapte. Dat fiind faptul că aceste treceri sunt prost iluminate, iar pe timp de ploaie sau ninsoare vizibilitatea este redusă, șoferii nu tot timpul reușesc să reacționeze prompt”.

Potrivit localnicilor, această inițiativă este binevenită și salutabilă. Reflectaorele instalate asigură un grad sporit de siguranță pietonolui, dar și un bun semnal pentru conducătorii auto.

Recent, la inițiativa primarului de Orhei, a fost finalizată prima etapă a iluminării trotuarelor pentru pietoni, find instalați peste 250 de becuri cu LED și peste 2300 de becuri cu LED pentru iluminarea stradală.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.