/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Român, păcălit pe Facebook. A transmis mii de euro unui escroc crezând că este o cântăreață din Moldova

missing
07 februarie 2018, ora 11:07

Povestea datează din februarie 2016, când cei doi au început să comunice pe rețeaua de socializare. Bărbatul de 35 de ani, din Suceava, s-a dat drept o cântăreață de muzică populară din Republica Moldova. I-a vorbit frumos timișoreanului și l-a convins, timp de aproape doi ani, să-i trimită bani din când în când. Mai mult, tot timpul găsea scuze să nu vorbească la telefon. Omul îndrăgostit a făcut atâtea transferuri bancare încât în final, când a tras linie, a constatat că i-a dat peste 20.000 de lei românești, echivalentul a 4 300 de euro.

„Din cercetări a reieșit că, începând cu luna februarie 2016, cel în cauză ar fi creat un cont fals pe o rețea de socializare, utilizând identitatea unei persoane de sex feminin și ar fi corespondat cu un bărbat, pe care l-ar fi determinat să-i trimită, în repetate rânduri, bani prin intermediul unui sistem de transfer rapid. În această perioadă, victima i-ar fi trimis celui în cauză peste 20.000 de lei ( echivalentul a 4 300 de euro)”, transmit reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Timiș.

Când în cele din urmă s-a săturat de scuzele găsite de așa-zisa cântăreață, timișoreanul i-a propus o nouă întâlnire. Suceveanul a refuzat, din nou, așa că victima îndrăgostită a început să-și pună tot mai multe întrebări. Într-un final, s-a dus la Poliție, iar oamenii legii au cercetat totul. Așa l-au găsit pe bărbatul de 35 de ani din Suceava, care a fost reținut, în 5 februarie, în urma unor percheziții. Polițiștii au ridicat două telefoane mobile, o tabletă și înscrisuri.

Bărbatul din Suceava a fost ridicat de mascați și polițiști și este acuzat de fraudă informatică. El riscă să stea ani buni la închisoare. În prezent este reținut pentru 24 de ore și a fost dus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Timiș.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram