Franţa interzice utilizarea telefoanelor mobile în maşini, chiar şi atunci când motorul este oprit

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Utilizarea telefoanelor mobile în maşini, chiar şi când acestea sunt oprite sau staţionate în altă zonă cu excepţia parcărilor, poate duce la suspendarea permisului de conducere în Franţa, informează miercuri Xinhua citând media locale.

Conform unei decizii luată în februarie de Înalta Curte, şoferii din Franţa au interdicţie la utilizarea telefoanelor mobile nu doar atunci când conduc, ci şi când maşinile sunt trase pe dreapta, iar motorul este oprit, cu excepţia situaţiei în care autovehiculul se află într-o parcare special amenajată, notează publicaţia franceză Le Figaro.

În cazul încălcării acestei dispoziţii legale, şoferilor li se poate suspenda pe loc permisul de conducere, o pedeapsă mult mai aspră faţă de măsura anterioară care prevedea sancţionarea şoferilor indisciplinaţi cu puncte de penalizare şi amendă.

Singura excepţie se referă la situaţia în care autovehiculul s-a defectat sau când a fost implicat într-un accident, potrivit noii dispoziţii.

Franţa a înăsprit măsurile luate pentru conducere periculoasă ca urmare a creşterii numărului de accidente rutiere după decenii de declin constant. Recent, în această ţară a fost redusă limita de viteză pe drumurile cu două benzi de circulaţie de la 90 la 80 de kilometri pe oră, menţionează sursa citată.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...