/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Cutremur puternic în Taiwan: Cel puțin patru morţi şi 225 de răniţi

07 februarie 2018, ora 09:01

Oraşul Hualian a fost cel mai afectat de seismul produs marţi. O femeie în vârstă de 60 de ani a decedat după prăbuşirea hotelului Marshal din localitate, eveniment în urma căruia alte cel puţin două persoane au rămas captive, conform Centrului pentru intervenţii de urgenţă (CEOC).

În total 116 persoane au fost evacuate din clădirea de 11 etaje.

Un bărbat în vârstă de 66 de ani şi-a pierdut viaţa în altă zonă a oraşului, a anunţat CEOC, iar alte două persoane au fost găsite decedate într-o clădire rezidenţială care s-a prăbuşit în urma seismului.

În urma cutremurului au fost înregistraţi cel puţin 225 de răniţi, iar alte cel puţin 145 de persoane sunt date dispărute, a indicat agenţia naţională.

Preşedintele Tsai Ing-wen a dat asigurări, miercuri, că echipele de intervenţie vor lucra în mod susţinut pentru a găsi persoanele prinse sub dărâmături.

În Hualien, aproape 500 de persoane au fost trimise în adăposturi temporare, a precizat CEOC. 1.800 de gospodării au rămas fără curent electric, iar alimentarea cu apă a fost întreruptă în 40.000 de clădiri.

Traficul pe căile principale de acces a fost întrerupt, iar maşinile nu au mai putut circula pe unele poduri, potrivit CEOC.

Cutremurul de suprafaţă s-a produs la 18,3 kilometri nord de Hualien, la o adâncime de 10 kilometri, conform Biroului central de meteorologie din Taiwan.

Seismul, înregistrat la ora locală 23.50 (15.50 GMT), a fost resimţit şi în alte regiuni ale ţării şi a urmat unei serii de cutremure minore care au avut loc în ultimele zile.

În urmă cu doi ani, un seism de aceeaşi magnitudine s-a soldat cu peste o sută de morţi în oraşul Tainan, în sud-vestul Taiwanului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram