/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

12 copii din satul Filipeni au fost internați la spital cu hepatita A

missing
07 februarie 2018, ora 08:11

„Copii sunt internati in sectia de boli infectioase starea lor e stabila la moment. S-au sporit masurile de igiena s-au informat familiile”, a spus Diana Ostafii, şefa centrului de sănătate din Filipeni.

Diana Ostafii a precizat că, din septembrie anul trecut şi până în prezent, în localitate au fost înregistrate 64 de îmbolnăviri. Virusul a fost descoperit la 38 de elevi și 9 copii de vârstă preșcolară. 18 cazuri au fost înregistrate de la începutul acestui an.

Deocamdată, autorităţile nu au dispus să fie instituită carantină. Hepatita A este o maladie infecțioasă care afectează ficatul, iar în popor i se mai spune „boala mâinilor murdare”. Virusul se transmite inclusiv prin alimente contaminate și apă şi se răspândeşte în special printre copii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram