(FOTO şi VIDEO) Măsuri de securitate ca la aeroport în noul sediu al PDM. Jurnaliştii, supuşi verificărilor cu detectoare de metale şi scanere

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ceai, biscuiţi şi măsuri de securitate ca la aeroport. Aşa au fost întâmpinaţi azi jurnaliştii la briefingul după prima şedinţă săptămânală a Partidului Democrat desfăşurată la „casă nouă”. Totuşi, aceştia nu au fost întâmpinaţi de „stăpân” ci doar de purtătorul de cuvânt al acestuia, Vitalie Gămurari.

Potrivit portalului Realitatea.md, pentru a intra în sala de conferinţe a Partidului Democrat juranliştii au o intrare aparte. Până a intra însă, este nevoie de o acreditare specială, pe lângă legitimația de jurnalist. Mai mult ca atât, postul TV8 a distribuit imagini din noul sediu și măsurile de securitate prin care trec vizitatorii sediului PD din care se vede că jurnaliştii sunt supuşi unor verificări cu detectoare de metale, iar obiectele acestora sunt trecute prin scanere, la fel ca înainte de ambarcarea într-o aeronavă atunci când pasagerii trec controlul în aeroport.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, această „securitate dublă este o chestiune tehnică și nu va creea impedimente pentru jurnaliști”.

„Partidul Democrat este partidul de guvernământ din Moldova și atunci când sunt invitați jurnaliștii există tentația să vină și cei care nu sunt jurnaliști la aceste întruniri și reuninile pot fi nu din cele mai reușite. […] Este și o practică occidentală. Atunci când și președintele parlamentului și prim-ministrul se află la ședințele respective, trebuie să asigurăm o securitate, prevăzută și prin legislație”, a mai explicat Vitalie Gamurari, chiar dacă pentru accesul în clădirile Guvernului şi Parlamentului sunt mai puţin complexe.

Întrebat de ce la prima şedinţă din casă nouă nu a ieşit preşedintele formaţiunii Vlad Plahotniuc, purtătorul de cuvânt al partidului, Vitalie Gămurari a spus că „liderul Partidului a ieșit la declarații cruciale. În contextul în care avem o tematică generalizată – vin eu să vă comunic eu informația”, a spus Gămurari, nu înainte de a se întreba „care ar fi fost rolul purtătorului de cuvânt, dacă de fiecare dată în fața presei ar ieși liderul partidului?”.

Noul sediu are patru etaje și este situat în clădirea în care urma odată să se mute Partidul Comuniștilor. Potrivit unor date suprafaţă totală de peste 1.300 de metri pătraţi și este construit din materiale de cea mai înaltă calitate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...