Silvia Radu vrea schimbări radicale în domeniul sănătății: Sper Consiliul Municipal să mă susțină

Primaria silvia radu (39)

Primarul interimar Silvia Radu intenționează să schimbe radical situația din spitalele municipale și din domeniul sănătății. Decizia vine pe fonul opiniei exprimate de către cetățenii capitalei într-un sondaj realizat de Radu pe pagina sa de facebook, dar și a scandalurilor din domeniu, ce au avut loc în ultima perioadă. Astfel, 93 la sută dintre participanții la sondaj nu sunt mulțumiți de situația din spitale și vor schimbări. În acest context, primarul general interimar promite schimbări radicale și se așteaptă la susținere din partea Consiliului Municipal.

„Ieri am lansat pe pagina mea de facebook un sondaj pentru a afla opinia dvs. cu privire la starea de lucruri din spitalele municipale.
Am văzut cu toții rezultatele sondajului.

Este nevoie urgentă de schimbări radicale în domeniul sănătății. Spitalele municipale nu se ridică la standardele dorite. Sunt multe lucruri care trebuie îndreptate. Vom începe, vă asigur, procesul de reformă. Chiar dacă unii șefi se opun acesteia.

Sper că Consiliul Municipal Chișinău să voteze prima reformă în domeniu, și anume, reorganizarea Direcției Sănătate. Avem nevoie de o abordare nouă, avem nevoie de o echipă managerială care să lucreze în favoarea pacienților și a medicilor și să cheltuie banul public eficient și nu în interesul unui clan instalat la putere în domeniul sănătății municipale”, a scris Silvia Radu pe pagina sa de facebook.

Amintim că, recent au avut loc mai multe situații legate de situația din spitale, dar și în domeniu sănătății. Primul ține de starea deplorabilă a maternităților, corupția din sistem și comportamentul inadecvat al cadrelor din sistemul medical.

Cel de-al doilea caz, a avut loc săptămâna trecută. În cadrul unui control inopinat la Spitalul municipal nr. 1, efectuat de către primarul interimar, în cabinetul șefului instituției avea loc un chef cu alcool, în timpul orelor de program, la care au participat șeful fracțiunii PL din Consiliul Municipal, Ion Cebanu și șeful Direcției Sănătate, Mihai Moldovanu. Silvia Radu i-a cerut funcționarului să demisioneze.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente