/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Donație de 38.000 de euro. După accidentele rutiere, nivelul de alcoolemie al șoferilor va fi testat pe loc

missing
06 februarie 2018, ora 18:03

Persoana urmează să sufle în acest aparat continuu de circa 4 secunde. Pe display este informarea că este gata de utilizare și suflăm. Informația primită poate fi printată cu ajutorul dispozitivului imprimată.

După ce șoferii implicați în accidente vor sufla în aparat, informația va fi printată cu ajutorul unei imprimante mobile. Acesta poate depista dacă există alcool și în aerul dintr-o încăpere. E simplu, ușor și rapid, spune șeful Inspectoratul General de Poliție, deoarece șoferii nu vor mai fi nevoiți să piardă timp la Centrul Narcologic ca să-și facă testele.

„Aceste etiloteste vor simplifica nemijlocit procedura. Atunci când cetățeanul are primul contact cu poliția – cauza să fie examinată operativ și calitativ,” susține Alexandru Pinzari, șeful IGP.

Zece seturi de etiloteste au fost donate de germani pentru cele 10 mașini ale Serviciului „Accidente Rutiere” din municipiul Chișinău. „Noi avem un plan de acțiuni și le vom avea și în fiecare raioane”, a adăugat Pinzari.

Donatorii susțin că și la ei în țară este o problemă cu accidentele provocate de persoanele care se află sub influența alcoolul. „Avem și în Germania probleme similare ca și în Republica Moldova. Una din cauzele principale la comiterea accidentelor rutiere ar fi consumul de alcool.”

Șoferii percep diferit noua modalitate de testare a alcoolemiei.

„Este foarte comod. Soțul meu recent a avut un accident când l-a lovit o fata și noi o zi întreagă am petrecut la Petru Rareș pentru a da analizele.”

„Pe loc? Nu mi se pare bună. De ce? Pentru că nu mi se pare bună, trebuie de mers la centru. La centru sunt mai competenți decât pe loc. Pe loc se poate de achitat mită.”

Testarea digitală va fi absolut gratuită. Etilotestele donate de Germania vor reduce esențial termenul de documentare a accidentelor rutiere. În plus, dispozitivele detectează inclusiv vaporii de alcool din mașină sau dintr-o încăpere. Potrivit IGP, toate cele 10 echipe care documentează accidentele rutiere în Chișinău vor fi dotate cu câte un set. Valoarea donației oferită de germani este de 38.000 de euro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram