/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Primii tripleți din 2018 - doi băieți și o fetiță. Părinții se așteptau doar la doi. „Pentru mine a fost un mare șoc”

06 februarie 2018, ora 18:27

Natalia Screlea are 25 de ani. Își dorea copii de mai multă vreme, dar, din cauza unor probleme de sănătate, nu-i putea avea. A rămas însărcinată după ce a recurs la metoda de stimulare a ovulației. Unul dintre băieți cântărește 1 kilogram 500 de grame, al doilea – cu 100 de grame mai mult, iar fetița – 1 kilogram 900 de grame. „Fetița, Victoria, este prințesa noastră. Băieții sunt Nichita și Igor,” susține mama copiilor.

Tânăra mămică spune că micuții se deosebesc unul de altul… și a simțit asta încă de când îi purta în burtă. „Fiecare se mișca diferit. Erau trei și le era strâmt. Fiecare a luat cât loc le-a trebuit, iar mama nu putea să doarmă”, susține mama tripleților.

Inițial nu știa că va avea trei copii. Știa doar de doi. „Pentru mine a fost un mare șoc. Pentru soțul meu la fel. Dacă Dumnezeu ni i-a dat pe toți trei, însemnă că trebuie să găsim puteri să-i creștem”, a adăugata femeia.

Recunoaște că nu-i va fi ușor, dar speră că se va descurca. Îi vor ajuta și rudele, în special bunicii. „Toți din start s-au pregătit ca să se mute cu traiul la noi și bunicile și bunicii. Trei copii să crești e greu pentru unul, dar trei e și mai greu. Soțul lucrează. Și eu lucram. Am cumpărat trei paturi, trei saltele, haine pentru fiecare și tot de ce au nevoie”, a adăugat tânăra mămică.

Din Secția de Reanimare, tripleții au fost transferați în Secția de îngrijire a copiilor născuți prematur. Medicii spun că micuții mai au nevoie de îngrijiri.

O să mai fie tratați în staționar până când o să aibă termenul de gestație, aproape de termenul la care copii se nasc. Când vor avea mai mult de două kilograme și când se vor alimenta natural în volum deplin”, a declarat pentru TV8 Mariana Luceac, șefa secției îngrijirea copiilor prematuri.

Pe tot parcursul sarcinii, Natalia a fost supravegheată de medici. „La 10 săptămâni, când am văzut deja erau trei. A fost un pic de stimulare pentru a obține mai multe celule reproductive”, a menționat Valentin Friptu, șeful catedrei Obstetrică și ginecologie USMS.

Natalia a născut prin cezariană la Maternitatea Spitalului Clinic Municipal Nr.1. Este prima naștere de tripleți din acest an. Urmează încă două. În 2017, în Moldova, s-au înregistrat trei nașteri de tripleți.

Reporter: Parascovia Spic
Imagini: Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram