„Acum când 90 la sută din media Republicii Moldova se află în buzunarele binomului cancerigen Plahotniuc – Dodon, orice sursă de informaţie în plus este ca o gură de aer proaspăt pentru cetăţenii manipulaţi de holdingurile propagandistice ale acestora. Iată de ce am rămas mai mult decât surprins de decizia conducerii televiziunii române (TVR) privind scoaterea din grilă a emisiunii Orizont European, realizată de Miruna Munteanu şi difuzată de TVR Moldova. Contextul în care a fost luată hotărârea cu pricina mi se pare extrem de ciudat, fiind vorba de anul Centenarului, dar şi acel al unor alegeri parlamentare cruciale, iar românii de pe ambele maluri ale Prutului sunt interesaţi de modul în care se va desfăşura scrutinul. Experţii, comentatorii politici şi alţi invitaţi de marcă ai emisiunii făceau lumină în pădurea de minciuni care a cuprins întreg spaţiul românesc. De ani de zile se tot vorbeşte de edificarea unui spaţiu informaţional comun, de aducerea la Chişinău a presei române, a posturilor de radio şi televiziune”, a declarat Andrei Năstase.

Preşedintele Platoformei DA a făcut apel către conducerea TVR şi Ministerul de Externe al României să intervină în această situaţie.

Din păcate, în loc să ne concentrăm pe realizarea acestor idei, interzicem puţinele punţi mediatice care făceau posibile traversarea adevărului fără intermediari. Decizia respectivă va bucura nespus tandemul Plahotniuc-Dodon, antrenat în distrugerea metodică a presei libere. Iată de ce noi, consumatorii de emisiuni profesioniste, echidistante, cum a fost şi sperăm va rămâne talk-show-ul Orizont European, facem un Apel către conducerea TVR, Ministerul de Externe al României să intervină în modul corespunzător pentru a nu văduvi telespectatorii basarabeni de una dintre cele mai populare emisiuni de cultură politică europeană de pe piaţa noastră mediatică. Avem speranţa că măcar în ultimul ceas decizia respectivă va fi anulată şi lucrurile vor intra în albia lor normală”, a adăugat liderul Platformei DA, anunţând că astăzi va participa la emisiunea „Punctul pe AZi” de la TVR, care va începe la ora 19.00.