/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/„Țara trece la tizic, nu vă e rușine un pic?”. PAS a cerut repetat micșorarea tarifelor la gazele naturale

missing
06 februarie 2018, ora 19:24

Participanții și-au manifestat nemulțumirile față de ANRE prin lozinci și pancarte cu inscripții: „Țara trece la tizic, nu vă e rușine un pic?”, „Voi scumpiți întruna gazul, nu vă e cam gros obrazul?” ș.a. De asemnea au scandat „Rușine, rușine, rușine. Voi ne furați, Voi ne furați. ANRE, ANRE lucrezi pentru PD, ANRE lucrezi pentru PD.”

Activiștii PAS cred că PD vrea să-și facă campanie electorală pe spatele consumatorilor. Ei au înaintat ANRE o petiție semnată de 1.200 de cetățeni în care cer ajustarea tarifelor la gaze în interesul populației.

Avem o agenție de reglementare în energetică care nu implementează legea, care nu ține cont de interesul cetățeanului, de interesul oamenilor care își plătesc tarifele la prețuri mult mai mari decât ar trebui să fie aceste prețuri. Avem o guvernare care vrea să folosească situația în campania electorală”, a declarat Maia Sandu, președinte PAS.

În replică, democrații spun că Maia Sandu pur și simplu a intrat în campanie electorală.

Este o instituție independentă, în ce formulă PD și-ar fi putut asuma ulterior beneficiul, în cadrul căreia tot ANRE și noi spunem că este independentă. Liderul partidului PAS, nu este altceva decât este în campanie electorală, probabil în care a intrat. Iar declarațiile respective pot fi privite prin prisma anului 2018”, a declarat Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt PDM.

Cei de la ANRE au refuzat să comenteze manifestul PAS.

Ținând cont de acțiunile care au avut loc astăzi. ANRE nu comentează declarațiile politice și acțiunile partidelor politice, asta e tot”, a menționat Galina Sanduța, responsabil de presă ANRE.

Maia Sandu a depus ieri un demers la Procuratura Anticorupție în care acuză ANRE că a menținut în mod nejustificat tarife mari la gaze, consumatorii fiind obligați astfel să achite în plus 1 miliard și jumătate de lei. Primii au semnalat despre aceasta un grup de experți în energetică, care au cerut reducerea tarifelor la gaze cu 30 la suta. Apoi premierul Pavel Filip a spus că a depistat și el devieri și a cerut reducerea tarifelor cu 20%. Iar a doua zi, SA „Moldova-Gaz” a cerut ANRE să aprobe o reducere a tarifelor cu 11,4 la sută. ANRE nu a luat însă, deocamdată, vreo decizie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram