07:16:58 16.04.2024
Stiri

VIDEO // Un nou SONDAJ prezentat la ședința săptămânală a PD. Rezultate și PREMIERE propuse de democrați în 2018

Politică 06.02.2018 12:34 Vizualizări2385 Autor: Ziarul National
VIDEO // Un nou SONDAJ prezentat la ședința săptămânală a PD. Rezultate și PREMIERE propuse de democrați în 2018


Noii miniștri ai Guvernului Filip au participat astăzi, de rând cu reprezentanții Partidului Democrat (PD), la prima ședință din 2018 a principalului partid aflat la guvernare. Ședința a avut loc în noul sediu al PD.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari, în cadrul primei ședințe din 2018 s-a făcut o trecere în revistă a activităților din 2017, dar au fost trasate și anumite obiective pentru anul curent, care este unul electoral.

„La ședință au fost invitați și noii miniștri, care au fost propuși de PD. Nu e vorba de implicarea lor în activitatea politică, dar inițiativele acestora necesită suportul politic al PD”, a menționat sursa citată.

Gămurari a precizat că, în cadrul ședinței, au fost prezentate rezultatele unui sondaj sociologic privind așteptările oamenilor într-un an electoral: „Rezultatele sondajului arată că cetățenii așteaptă să aibă o viață mai bună și instituții care să lucreze în folosul lor. Astfel, sugestiile oamenilor vor constitui principalul obiectiv al Guvernului și Parlamentului în 2018”.

Pentru ca Guvernul și Parlamentul să aibă rezultate „mai bune” în 2018, cei de la PD au instituit nouă departamente specializate în cadrul celor nouă ministere. „Aceste departamente vor veni cu idei. În aceste departamente se regăsesc teoreticieni, dar și practicieni. Specialiștii respectivi vor da o direcție clară a proiectelor pentru ministere. Ulterior, ministerele vor examina aceste proiecte și le vor propune Parlamentului spre aprobare. Ca să înțelegeți mai bine, de exemplu, ministerele nu vor mai fi nevoite să elaboreze un proiect de la zero. Aceste departamente vor da o direcție, iar ulterior proiectele vor fi analizate și aprobate. Va fi un suport, o expertiză. În aceste departamente vor fi specialiști membri ai PD, dar și oameni din afara partidului. E o practică folosită și în alte state”, a subliniat Vitalie Gămurari.

În alt context, purtătorul de cuvânt al PD a explicat că în 2018 formațiunea va avea o tactică foarte clară și nu va purta lupte politice cu nimeni, chiar dacă este un an electoral: „Tactica noastră este de a implementa programul de guvernare, fără să ne implicăm în luptele politice. Sunt convins că PD va face față promisiunilor făcute”.

Acesta a explicat și de ce liderul formațiunii Vlad Plahotniuc nu a ieșit astăzi în fața presei, mai ales că e prima ședință la noul sediu al partidului. „Astăzi a fost o ședință în cadrul căreia a fost analizată activitatea din 2017 și s-au trasat anumite obiective pentru 2018. Liderul partidului iese în fața presei atunci când face unele declarații principiale. Dânsul nu ocolește presa. Dacă era așa, atunci astăzi nu erați invitați la acest briefing”, a conchis purtătorul de cuvânt al PD.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md