(video) PD și-a creat 9 departamente ca „suport” pentru cele 9 ministere: „Miniștrii nu vor face politică”

Guvernul filip2018 (182)

Partidul Democrat a decis înființarea a nouă departamente de specialitate responsabile pe domenii, adoptând un model occidental de organizare internă a activității partidului. Acestea vin ca suport pentru cele nouă ministere și pentru Parlament. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unui briefing de presă organizat după ședința Biroului Politic al PDM.

Deși noii miniștri au fost desemnați de PD, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova, Vitalie Gamurari, afirmă că aceștia nu se vor implica în activitatea politică în anul electoral 2018. De cealaltă parte, democrații anunță că au creat deja nouă departamente care activează în prezent și vin ca suport pentru Guvern și Parlament:

#. Departamentul Idiologii politice și strategii
#. Departamentul Politică externă și Integrare Europeană
#. Departamentul Economie, buget, finanțe, infrastructură și transport
#. Departamentul Justiție și politici legislative
#. Departamentul Dezvoltarea regională, agricultură și protecția mediului
#. Departamentul Relații regionale și administrație publică locală
#. Departamentul Social și sănătate
#. Departamentul Educație, cultură, tineret și sport
#. Departamentul Securitatea statului și ordinea publică

„Aceasta este o practică care există și în alte state. Aceste departamente vor veni cu propuneri, idei și strategii. Interesul principal al PD este bunăstarea cetățeanului din Moldova. Suntem într-un an electoral, iar PD a promis că în acest an va avea o tactică foarte clară, nu se va implica în războaie politice. S-a găsit o soluție prin care membrii guvernului să nu fie implicați în activitatea politică”, a menționat Gamurari.

Potrivit sursei, miniștrii sunt susținuți de PD, dar nu fac parte din partid și nu fac politică, tot ei nu sunt chemați, dar sunt invitați la ședința PD. Declarații care se bat cap în cap cu realitatea: „Miniștrii nu sunt chemați la ședința săptămânală a PD, ei sunt invitați la ședință”, a mai adăugat sursa.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente