/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/FOTO. VIDEO/ Verificări mai ceva ca la aeroport la intrarea în noul sediu PDM

missing
06 februarie 2018, ora 12:22

Întrebat de TV8, care a fost necesitatea introducerii acestei reguli pentru presă, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari a menționat că este o chestiune tehnică care nu va împiedica jurnaliștii să participe la reuniunile democraților.

Totodată acesta a subliniat că aceste măsuri sunt preluate din Occident. „PDM este cel mai mare partid din Moldova, fiind și cel de guvernământ, iar atunci când sunt invitați jurnaliști există tentația să vină și cei care nu sunt jurnaliști la asemenea întruniri. Este un moment de asigurare a liniștii, securității și unei conlucrări cât mai bune. Atunci când primele persoane din stat, primul ministru sau președintele Parlamentului, se află la acele ședințe, noi trebuie să asigurăm securitatea”, a declarat Gamurari.

Despre noul sediu, Plahotniuc afirma că „PDM va funcționa în câteva spații din această clădire, alte încăperi sunt sau vor fi închiriate de terţi”.

Noul sediu este amplasat pe strada Armenească din Chișinău. Clădirea are patru niveluri și o suprafață de 1.500 metri pătrați, a fost proiectată cu spații pentru zeci de birouri, un mini-hotel, un restaurant și o parcare subterană. Aceasta este înconjurată de un gard de aproape 3 metri înălțime, fiind dotată cu mai multe camere de supraveghere.

Potrivit unei investigații RISE Moldova, imobilul a fost vândut unei firme din Belize, controlată de o persoană din anturajul liderului PD, Vlad Plahotniuc. Democrații spun că nu cunosc cine este proprietarul clădirii arătoase. PCRM neagă, într-un comunicat, că ar fi avut vreun oficiu în această clădire, deși anterior membrii formațiunii afirmau deschis că acesta este sediul lor. Comuniștii spun că au deținut doar o cotă-parte din construcție, pe care ar fi cedat-o în 2016.

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram