/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Noi explozii, ajutor UE și pericol atomic. Stefanciuk a semnat legea mobilizării

Un executor judecătoresc şi un evaluator, trimişi în judecată. Au subevaluat intenționat trei mașini sechestrate

missing
06 februarie 2018, ora 10:28

Potrivit probelor, în toamna anului trecut, executorul judecătoresc ar fi încercat, contra sumei de 30 mii de lei, să subevalueze şi să înstrăineze la un preţ diminuat trei automobile sechestrate. Astfel, pentru cîte 10 mii de lei estorcaţi pentru fiecare maşină, executorul judecătoresc urma să aranjeze ca cele 3 automobile confiscate să fie scoase la licitaţie la un preţ mai mic decât valoare reală, ca apoi să fie vândute unor persoane indicate.

În cazul evaluatorului, acesta este învinuit că ar fi luat 3.350 de lei mită pentru a subevalua cele trei maşini, scoase la vînzare.

Dacă va fi găsit vinovat de corupere pasivă, executorul judecătoresc riscă de la 5 pînă la 10 ani închisoar, cu amendă în mărime de la 6000 până la 8000 u.c. și cu privare de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani. Pentru luare de mită, evaluatorul riscă amendă în mărime de la 850 la 1850 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 3 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram