/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Datele Procuraturii se bat cap în cap cu cele ale instanțelor judecătorești. Câte interceptări au avut în 2017

missing
06 februarie 2018, ora 10:42

Astfel, pe 5 februarie 2018, pe pagina web a Procuraturii Generale a fost publicat un comunicat de presă, în care se menționează că, pe parcursul anului 2017, judecătorii au autorizat 3,142 de demersuri ale procurorilor cu privire la interceptarea și înregistrarea comunicărilor și imaginilor. Pe când, datele Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești arată că pentru primele nouă luni ale anului 2017 au fost admise 9471 de demersuri ale procurorilor pentru efectuarea interceptărilor.

Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM) informează că Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești (AAIJ) are sarcina să colecteze și să publice statistica judiciară. Raportul de statistică judiciară pentru anul 2017 al AAIJ încă nu este disponibil. Totuși, datele prezentate pentru primele nouă luni ale anului și cele de la procuratură diferă considerabil. În plus, experții notează că cu siguranță că și alte interceptări au fost autorizate în ultimele 3 luni ale anului 2017.

Numărul de interceptări pentru anul 2017 cu care a operat Procuratura Generală (3,142) este de cel puțin 3 ori mai mic decât cifrele pentru primele 9 luni ale anului 2017 publicate de AAIJ (9,471). În acest context, CRJM menționează că diferența dintre rapoartele statistice oficiale ale AAIJ și datele cu care operează Procuratura Generală ridică serioase semne de întrebare, care urmează să fie explicate de aceste instituții.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram