A doua oară, cu noroc? Societatea Civilă declanșează o nouă tentativă de anulare a votului mixt

5665
Foto: independent.md

Grupul de inițiativă privind organizarea referendumului legislativ prin care să fie anulat sistemul mixt de vot va relua procedura de înregistrare. Procedura, care a fost fără succes prima dată după ce au fost invocate vicii birocratice, va fi reluată iar primul pas va fi duminică, 11 februarie, odată cu organizarea unei adunări generale de constituire a grupului de constituire.

„Republica Moldova este într-o cădere liberă la capitolul democraţie şi nu există o altă cale de a debloca această situaţie decât să ne întoarcem dreptul de a alege noi guvernarea. Unica soluţie este referendumul prin care să ne întoarcem sistemul proporţional de vot”, a declarat Ștefan Gligor, într-o conferință de presă.

Pentru crearea unui grupului de iniţiativă, la adunare trebuie să participe cel puțin 300 de cetăţeni cu drept de vot, dintre care 100 trebuie să facă parte ulterior din grupul de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor. Următoarea procedură va fi depunerea actelor la CEC pentru înregistrarea grupului de iniţiativă. Dacă CEC va înregistra grupul, acesta va trebui să colecteze, în termen de 2-3 luni, cel puţin 200 de mii de semnături.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente