/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Nu renunță! Grupul de inițiativă pentru organizarea referendumului „nu-mixt” se convoacă din nou

missing
05 februarie 2018, ora 18:52

Vrem să adoptăm o lege a poporului pentru prima dată în istoria acestei țări, care să ne întoarcă un sistem cinstit de vot, vrem să întoarcem sistemul proporțional”, afirmă Ștefan Gligor, director de programe „CPR Moldova”.

Inițiatorii vor organiza duminica viitoare adunarea de constituire a grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului de anulare a sistemului mixt.

Să vă implicați în organizarea acestui referendum începând cu această duminică, la Filarmonică, cu buletinele de identitate”, a declarat Andrei Lutenco, director de programe „CPR Moldova”.

Acest sistem are singurul scop să țină la guvernare această clasă politică coruptă”, susține Sergiu Tofilat, președinte „Watchdodg”.

Luna trecută, Comisia Electorală Centrală a refuzat să înregistreze grupul de inițiativă, argumentând că cererea nu ar corespunde prevederilor legale. Inițiatorii au acuzat CEC de subordonare politică, menționând că vor contesta decizia în instanța de judecată. Acuzațiile au fost respinse de președintele instituției, Alina Russu. Sistemul electoral mixt a fost votat de deputații democrați, socialiști și popular-europeni în vara anului 2017.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram