200 de apartamente pentru angajații din sistemul judecătoresc. Când vor fi acordate

In-ce-sector-al-chisinaului-se-vand-cele-mai-ieftine-apartamente-in-blocurile-noi-1410072745-e1490277332351

În jur de 200 de angajați ai sistemului judecătoresc vor beneficia de locuințe de serviciu. Cel puțin asta susține președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Victor Micu, care a declarat că a fost selectată compania care va efectua construcția blocurilor.

Mai mult, președintele CSM a declarat că au fost depuse aproape 500 de cereri, din partea angajaților sistemului, însă capacitatea de acordare a locuințelor este mai puțin de jumătate din numărul acestora. La fel, Victor Micu a declarat că urmează să se convoace o comisie, care va evalua criteriile de selectare a cererilor potențialilor beneficiari, informează bizlaw.md.

Locuințele sunt preconizate să fie date în exploatare în termen de doi ani de la începerea lucrărilor. Acestea vor fi efectuate de compania Basconlux. Terenul, pe care vor fi construite blocurile, se află în sectorul Ciocana, pe strada Mircea cel Bătrân.

Amintim că, la începutul lunii noiembrie, în cadrul unor discuții pe platforma Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, membrii CSM au solicitat să fie operate modificări legislative, astfel încât judecătorii să fie asigurați cu locuințe de serviciu. Și asta pentru că, în opinia CSM, după ce vor începe să funcționeze instanțele renovate, mulți magistrați vor trebui să facă naveta.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente