Sancțiuni și verificarea fiecărui lot de produse lactate importate. Ce alte măsuri va întreprinde ANSA, în urma neregulilor

lactate

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) va întreprinde măsuri operative de verificare la mai multe companii de lactate autohtone. Despre aceasta s-a discutat astăzi, 5 februarie, în cadrul unei ședințe operative.

Astfel, specialiștii ANSA au aprobat o listă de măsuri pentru mai mulți producători autohtoni, dar și pentru doi furnizori din Ucraina. Aceștia ar fi bănuiți că marfa care o distribuiau nu corespundea normelor calității.

Totodată, s-a decis verificarea fiecărui lot de produse importate de furnizorii externi cu prelevarea probelor la punctele de control sanitar-veterinar de la frontieră.

După obținerea oficială rezultatelor testelor va fi convocată o reuniune cu implicarea massmedia, în cadrul căreia se va vorbi despre acțiunile executate pe parcursul anului 2017 și cele planificate pentru anul curent la capitolul siguranța și calitatea produselor lactate.

Amintim că, la 2 februarie, Centrului de Metrologie Aplicată și Certificare (CMAC) a publicat rezultatele examinării alimentelor lactate care sunt comercializate în Republica Moldova. Conform acestora, un sfert din producția de lactate a celor 45 de întreprinderi analizate conțineau grăsimi de natură străină și nu lapte.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente