Şedinţa a continuat cu uşile închise. Avocaţii Anei Ursachi au solicitat audierea unui martor pentru a combate unul dintre argumentele procurorului de caz, cu privire la emiterea mandatului de arestare. Este vorba despre citarea avocatei pentru a se prezenta la Procuratură. Apărătorii spun că nu există un astfel de document. După şedinţă, acuzatorul de stat a refuzat să ofere un comentariu.

Unul dintre apărători afirmă că argumentele aduse de către procuror nu sunt probate. Avocatul susţine că, în 2016, când a fost redeschis dosarul, clienta lui nu a fost citată, iar despre acţiunile acuzatorilor a aflat din presă. 

La sfârşitul lui 2016, Procuratura Generală a redeschis un dosar în care Ana Ursachi este bănuită de complicitate la omor. Infracţiunea ar fi fost comisă în 1997 de către un individ, care ar fi minţit mai multe persoane şi le-ar fi lăsat fără apartamente. Avocaţii Anei Ursachi spun că anchetatorii ar încerca să determine victimele escrocului să declare că şi Ursachi era implicată în schema de delapidare.

Apărătoarea afirmă că nu are nicio implicare şi că nu îi cunoaşte pe cei care pretind, într-un filmuleţ apărut în presă, că sunt vecinii ei şi martori la crimă. În prezent, dosarul se află la faza de urmărire penală şi nu se cunoaşte când va fi expediat în judecată.

Curtea de Apel Chişinău a menţinut decizia primei instanţe cu privire la reluarea urmării penale în privinţa apărătoarei. Recent, un grup de eurodeputaţi s-a declarat indignat de persecuţiile politice, înregistrate în ultima perioadă, şi a expediat o scrisoare procurorului general Eduard Harunjen.

Demersul îi vizează pe avocata Ana Ursachi, judecătoarea Domnica Manole, activiştii Alexei Alexeev şi Alexandru Machedon, dar şi pe alţii. Harunjen nu a comentat, deocamdată, mesajul europarlamentarilor.