Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ședință operativă ANSA: „Vom verifica…

Ședință operativă ANSA: „Vom verifica produsele lactate”

Imagine-simbol

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță că în cadrul unei ședințe operative de astăzi, 5 februarie, a fost aprobată o listă de acțiuni pentru verificarea produselor lactate. Această decizie vine după ce, Centrul de Metrologie Aplicată și Certificare a prezentat parametrii de calitate a produselor lactate ce pot fi găsite pe rafturile din magazinele din țară.

Potrivit investigației efectuate la comanda portalului de știri logos-press.md şi finanțată de Fundația Est-Europeană, din cele 126 de produse verificate de la 45 de companii autohtone şi străine, un sfert din ele conțin grăsimi vegetale care depășesc cu mult norma admisibilă de 5%.

„Pornind de la faptul că dintr-un număr de 126 de probe supuse testelor de laborator, neconformități ai parametrilor de calitate au fost stabiliți în produsele fabricate de câțiva producători autohtoni și doi furnizori de aceste produse din Ucraina, a fost aprobată o listă de acțiuni întru elucidarea situației la acești producători în scopul verificării stocurilor de produse și neadmiterii plasării lor în rețeaua comercială fără verificare prealabilă. Totodată, s-a decis de a verifica fiecare lot de produse importate de furnizorii externi cu prelevarea probelor la punctele de control sanitar-veterinar de la frontieră”, susține Gheorghe Gaberi, șeful Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor.

După obținerea oficială de către ANSA a rezultatelor testelor comandate de Fundația Est-Europeană și a rezultatelor investigațiilor demarcate pe parcursul zilei de azi, va fi convocată o reuniune cu participarea reprezentanților Ministerelor și Departamentelor de Stat, Asociațiilor de profil și a reprezentanților laboratoarelor acreditate.

Sursa foto: pounezar.ir