Unul dintre asasinii Cristinei Parhomenco ar fi agresat sexual colegul de celulă timp de o lună. Riscă încă 12 ani de închisoare

Nu-şi temperează pornirile criminale nici după gratii. Unul dintre tinerii condamnaţi pentru omorul Cristinei Parhomenco ar fi agresat sexual colegul de celulă unde este deținut.

Potrivit procurorilor, în intervalul lunilor noiembrie – decembrie 2017, inculpatul, fiind deţinut în penitenciarul nr.13 din Chişinău, a agresat sexual un alt coleg de celulă, aplicându-i şi multiple lovituri. În continuare, deţinutul a îndemnat şi alţi patru colegi de celulă să agreseze sexual victima, căreia i-au fost cauzate leziuni corporale.

De asemenea, pe 1 ianuarie, în celula în care se deţinea inculpatul, au fost auzite zgomote, iar la solicitările colaboratorilor penitenciarului de a respecta condiţiile de detenţie, acestea au fost neglijate, în repetate rânduri.

După sosirea grupei operative, inculpatul și alți deținuți au început să numească colaboratorii instituţiei cu cuvinte necenzurate. În continuare, inculpatul a lovit doi gardieni cu un obiect metalic, iar după ce i-au fost imobilizate mâinile, agresorul a lovit cu piciorul un alt supraveghetor.

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat în judecată cauzele penale de învinuire a inculpatului şi complicilor săi, iar dacă vor fi recunoscuţi culpabili de cele incriminate, ei riscă să petreacă încă 12 ani după gratii.

Amintim că, la 25 noiembrie 2016, Cristina Parhomenco, în vârstă de 14 ani, a fost dată dispărută.  În data de 30 noiembrie, a fost găsită moartă într-o clădire părăsită din Străşeni. De moartea tinerei au fost învinuiți patru tineri, trei dintre aceștia au fost condamnaţi de Judecătoria Străşeni la câte șase ani şi opt luni privaţiune de libertate pentru omorul minorei Cristina Parhomenco,  cel de al patrulea nu a fost atras la răspunde pe motiv că la momentul comiterii crimei avea doar 13 ani.

Ulterior, tinerii s-au ales cu noi termene de detenţie pentru huliganism. Curtea de Apel Chişinău l-a condamnat marţi, 20 iunie, pe Vitalie Vlad, 17 ani, la doi ani de închisoare, iar pe complicii săi, în vârstă de 15 şi 16 ani, la câte un an de detenţie.

Dosarul penal pentru huliganism a fost intentat pe numele celor trei minori acuzaţi de omor pentru comportamentul lor în perioada urmăririi penale şi pe parcursul procesului de judecată. Ei au ameninţat cu moartea ofiţerul de urmărire penală şi pe sora victimei. În afară de aceasta, ei au înjurat şi au numit cu cuvinte indecente apropiaţii victimei, dar şi oamenii legii.

Familia fetei omorâte la Strășeni, amenințată de rudele făptașilor! Ce pedeapsă le-a fost aplicată vinovaților

Omorul de la Strășeni: Din ce familii provin adolescenții suspectați de uciderea Cristinei Parhomenco

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente