(DOC) Răspunsul ministerului Educației privind demersul de anulare a diplomei lui Gaburici

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Petițiile adresate a doua oară, care nu conțin argumente sau informații noi, nu se reexaminează. Așa i-a răspuns ministra Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, vicepreședintelui Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, care a solicitat ca diploma de studii medii a ministrului Economiei, Chiril Gaburici.

„Conform Legii cu privire la petiționare, petițiile adresate a doua oară, care nu conțin argumente sau informații noi, nu se reexaminează”, se arată în răspunsul oficial al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Munteanu spune că nu vrea să polemizez cu doamna ministră Monica Babuc, dar se vede obligat să intre „într-o luptă, aparent inegală, cu lipsa de transparență și dorința guvernării „celor trei trandafiri” de a ține în executiv, nu știm pentru ce misiuni ascunse, un ministru, care și-a cumpărat diploma de BAC, pe care a folosit-o ulterior pentru a obține „studii superioare””.

„Chestiunea privind utilizarea de către Chiril Gaburici a unei diplome de studii false, nu este despre cunoștințele protagonistului, ci este una dintre probele de atașament a guvernării la valorile reale ale unui stat de drept, ori răspunsul primit de la ministerul Educației, Culturii și Cercetării ilustrează cu prisosință existența unui abis între declarațiile sonore ale Partidului Democrat (cu anexele) și acțiunile habituale de nesocotire a valorilor europene, la care le place să facă trimitere”, spune liberalul.

Acesta spune că, liberalii vor depune în scurt timp alte demersuri.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...