(foto) Secretele bucătăriei italiene au fost descifrate de către studenții de la Universitatea Tehnică din Moldova

UTM_Master-classGuidoMori_3_result-1030×773

În bucătăria italiană, bazată pe dieta mediteraneană predomină tehnicile vegetariene. Fiecare regiune din Italia produce o gamă largă de alimente, care se deosebesc prin gust, respectul față de ingrediente, echilibrul dietetic și tradițiile culinare acumulate de secole. Dr. Guido MORI, profesor la Școala Internațională de Bucătărie ALMA, Italia, a organizat la UTM un master-class de bucătărie italiană.

Pe parcursul a trei zile, până pe 7 februarie 2018, studenții de la specialitatea „Tehnologia și managementul alimentației publice”, dar și profesori ai Departamentului de Alimentație și Nutriție din cadrul Facultății Tehnologia Alimentelor, UTM, alături de cadre didactice din școlile profesionale de profil din țară, învață să descifreze și să stăpânească secretul preparării deliciilor italiene în cadrul unui atelier didactic condus de dr. Guido MORI. Maestrul le dezvăluie secretele renumitelor „Salsa di pomodoro”, „La besciamella”, „L’olandese”, „La vellutata”, „Il fondo bruno legato”, „Ragù alla bolognese”, „Brodo di carne”, „Risotto alla milanese”, „Risotto all’umido di coniglio”, „Ossobuco alla milanese”.

Dr. Guido MORI este chimist, expert în bucătărie și în liniile industriale pentru procesarea produselor alimentare, profesor la Școala Internațională de Bucătărie ALMA, director didactic al cursului de licență în arte culinare al Institutului Culinar Cordon Bleu din Florența, director Științific al „Culinary Art Lab”.

UTM_Master-classGuidoMori_1_result-1030x773 UTM_Master-classGuidoMori_2_result-1030x773 UTM_Master-classGuidoMori_3_result-1030x773 UTM_Master-classGuidoMori_4_result-1030x773 UTM_Master-classGuidoMori_5_result-1030x773 UTM_Master-classGuidoMori_6_result-1030x773 UTM_Master-classGuidoMori_12_result-1030x773

UTM_Master-classGuidoMori_9_result-1030x1030

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente