Olanda și-a retras ambasadorul în Turcia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministerul olandez de Externe și-a retras oficial ambasadorul în Turcia după ce diplomatul a fost interzis în țară în urma unui litigiu care a început în martie 2017.

Guvernul olandez a decis să retragă oficial ambasadorul olandez la Ankara, care nu a avut acces în Turcia din martie 2017″, menționează Ministerul într-o declarație.

Se mai menționează că ministerul nu va accepta numirea unui nou ambasador turc.

,,Atâta timp cât Țările de Jos nu au ambasador în Turcia, Olanda nu va elibera permisiunea pentru ca noul ambasador turc să-și asume responsabilități în Țările de Jos”.

Relațiile dintre cele două țări s-au înrăutățit după decizia Olandei de a bloca vizele pentru oficialii turci care au făcut campanie în rândul turcilor expatriați în timpul referendumului constituțional din martie 2017, care i-a acordat în cele din urmă președintelui turc Recep Tayyip Erdogan competențe profunde.

Refuzul țării de a acorda ministrului de Externe al Turciei permisiunea de a ateriza în martie 2017 a condus la un protest în masă în afara consulatului olandez de la Istanbul, urmând închiderea acestuia, scrie Sputnik.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...