JO 2018: Japonia protestează împotriva prezenţei celor două Corei sub drapel unificat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Guvernul Japoniei şi-a exprimat, luni, nemulţumirea faţă de utilizarea la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang a unui drapel al Coreei unificate pe care figurează insule disputate de Tokyo şi Seul, informează AFP.

Cele două Corei au decis să defileze sub acelaşi drapel – conturul bleu pal al peninsulei – la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice şi formeze o echipă comună feminină de hochei pe gheaţă. Însă acest stindard cuprinde şi un punct albastru ce reprezintă teritorii situate în Marea Japoniei, controlate de Coreea de Sud sub denumirea Dokdo, dar revendicate de Tokyo sub numele Takeshima.

„Drapelul este inacceptabil din punctul nostru de vedere privind suveranitatea Takeshima”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului japonez, Yoshihide Suga, considerând „extrem de regretabil” acest incident cu doar câteva zile înaintea deschiderii JO.

„Noi am protestat ferm pe lângă autorităţile din Coreea de Sud”, a adăugat oficialul nipon, solicitând Seul-ului să gestioneze „de manieră corespunzătoare” afacerea.

Jocurile Olimpice de la PyeongChang vor avea loc între 9 şi 25 februarie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...