Proteste la Kiev. Susținătorii lui Mihail Saakașvili cer demisia președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko

Mikheil Saakashvili detained in Kiev
Foto: Vladimir Shtanko / Anadolu Agency

Cel puţin 1.000 de susţinători ai fostului preşedinte georgian Mihail Saakaşvili au organizat noi proteste duminică, la Kiev, cerând demisia preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko, informează site-ul agenţiei de ştiri Tass.

Protestarii cer demisia preşedintelui Petro Poroşenko, un nou parlament unde fiecare membru să aibă un mandat de câte un an şi formarea unui nou guvern.

Manifestanţii au mai cerut ca preşedintele ucrainean să fie prezent în Piaţa Independenţei, aflată în centrul Kievului, pe data de 18 februarie 2018, unde să îşi anunţe public demisia, scrie mediafax.ro.

„Îi cerem cetăţeanului Poroşenko să fie prezent în faţa Maidanului pe 18 februarie, pentru a-şi anunţat retragerea. La prânz, vom ieşi în fiecare oraş din Ucraina. Vor fi milioane ca noi. Nu ne staţi în cale!” a informat Yuri Derevianko, un membru al Parlamentului, citind un manifest al protestului.

Alţi oameni prezenţi la protestele de duminică au cerut retragerea legii pentru reintegrarea regiunii Donbass.
Mihail Saakaşvili (49 de ani) a fost preşedintele Georgiei în perioada 2004-2013. El şi-a pierdut cetăţenia georgiană în 2015, când a acceptat cetăţenia ucraineană şi a preluat funcţia de guvernator al regiunii Odesa.

În 2016, Saakaşvili şi-a dat demisia din funcţia de guvernator al regiunii Odesa, şi l-a acuzat pe Petro Poroşenko de corupţie, în timp ce Preşedinţia de la Kiev speculează că acesta încearcă să obţină înlăturarea de la putere a lui Poroşenko.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente