/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Adoptă un troll - Campania de crowdfunding care vrea să deconspire „fabricile de troli” din Moldova

missing
05 februarie 2018, ora 11:59

Trolii răspândesc minciuni și știri false pe Internet. Pentru a-și promova stăpânul și partidul care îi plătește, ei atacă, denigrează și creează ură. Vrem să aflăm cum se coordonează munca trolilor și a site-urilor false, cine dă indicații, ce teme abordează și ce salarii primesc. Acesta este un prim pas în lupta cu minciunile și manipulările”, spun organizatorii campaniei.

Astfel, ei și-au propus să găsească persoane care să le împărtășească experiența de lucru în acest sistem, ulterior confesiunile acestora vor fi răspândite de toate instituțiile media independente. Scopul campaniei este ca oamenii să înțeleagă de ce se fac știri false, de ce sunt distribuite și cine este responsabil de acestea. Ei explică că trollii sunt plătiți, astfel banii vor fi folosiți pentru ai motiva.

Inițiatorii campaniei spun că primul pas spre rezolvarea mai multor probele cu care se confruntă R. Moldova este să lupta pentru adevăr. „La prima vedere s-ar pare că asta este o mișcare greșită. Realitatea este că această industrie a trollilor se hrănește din bani murdari. Din corupție, delapidări și spălări de bani publici — care sunt cauzele pentru atâtea probleme sociale și de sistem. Este important să dăm o lovitură dureroasă acestei industrii. Împreună”, spun organizatorii Vlada Ciobanu și Dumitru Alaiba.

Doritorii de a se susține campania o pot face AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram