Mai mulți străini nu au fost autorizați să intre în Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În perioada 29 ianuarie – 4 februarie 2018, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 305,633 traversări, dintre care un număr mai mare – 154,064 treceri pe sensul de ieșire din Republica Moldova, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 78,308 traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule înmatriculate în străinătate – 39,540 traversări.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:
PTF Leușeni – 49 045 traversări persoane,
PTF Sculeni – 39 963 traversări persoane,
PTF Otaci – 39 807 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 39 213 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați – 23 205 traversări persoane,
PTF Criva – 18 451 traversări persoane.

Pe parcursul săptămânii trecute, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 80 de evenimente, cu documentarea a 94 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova.

În perioada de referință a fost înregistrată o trecere ilegală a frontierei de stat, iar 57 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere, alte 10 cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova.

De asemenea, au fost înregistrate opt încălcări a regulilor de transportare a călătorilor și mărfurilor, șapte tentative de trafic ilicit de bunuri, iar un conducător auto a ignorat regulile de circulație rutieră.

Au fost declanșate 131 consemne, dintre care șase pe Interpol, iar 125 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente, 37 de cetăţeni străini, dar și 46 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Un cetățean moldovean a fost deportat din UE.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...