Statistică anticorupţie la început de săptămână: 14 deţinuţi în izolatorul CNA, 12 în penitenciare, iar 19 în arest la domiciliu

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În total 45 de persoane sunt reţinute preventiv pe direcţia combaterii corupţiei, în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie, penitenciar sau în arest la domiciliu. Astfel, 14 persoane se află în izolatorul CNA, 12 arestaţi sunt în penitenciar şi 19 se află în arest la domiciliu.

Potrivit şefei Serviciului de Presă al CNA, Angela Starinschi, care face o statistică la început de săptămână, în Cancelaria CNA au fost înregistrate 871 de materiale, inclusiv 7 de la Guvern şi Cancelaria de stat şi 6 de la Parlament.

Totodată, Direcţia analitică a finalizat o analiză strategică şi 5 analize operaţionale, iar în prezent, se lucrează asupra a 22 de analize operaţionale şi 4 strategice. Direcţia prevenire a efectuat 9 instruiri pentru funcţionari publici privind aplicarea Legii integrităţii, a finalizat 9 proiecte de expertiză a actelor legislative, alte 24 de proiecte fiind în curs de expertizare.

Nu în ultimul rând, potrivit lui Starinschi, la linia naţională anticorupţie, au fost recepţionate 38 de apeluri, dintre care doar 8 sunt de competenţa CNA.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...