/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Încă două capete de acuzare pentru unul din ucigașii Crisitnei Parhomenco. Și-ar fi violat un coleg

missing
05 februarie 2018, ora 18:10

Minorul a agresat sexual un coleg de celulă și l-a bătut. Incidentele au avut loc în perioada noiembrie-decembrie 2017, în Penitenciarul nr.13 din Chișinău. Individul ar fi îndemnat și alți patru colegi, toți minori, să facă același lucru. De asemenea, acesta a înjurat gardienii și a sărit la bătaie.

Cauza penală în privința persoanelor în cauză a fost expediată recent în instanța de judecată, urmând ca instanța să se pronunțe asupra vinovăției”, susține Adrian Popenco, șef adjunct al Procuraturii Chișinău.

Cei 5 deținuți riscă sa mai primească până la 12 ani de pușcărie pentru acțiuni violente cu caracter sexual și nesupunerea, prin violență, cerințelor administrației penitenciarului. Minorii care au ucis tânăra din Strășeni s-au ales deja cu câte 6 ani și 8 luni de închisoare după ce și-au recunoscut vina.

Ulterior, Curtea de Apel l-a condamnat pe un tânăr la încă 2 ani de detenție pentru huliganism și pe ceilalți doi – la câte un an de pușcărie. Aceștia au avut un comportament agresiv pe perioada procesului de judecată, amenințând cu moartea un ofițer de urmărire penală, dar și pe sora victimei.

Reamintim că, în noiembrie 2016, tânăra, în vârstă de 14 ani, a fost găsită moartă într-o clădire părăsită din Strășeni. Expertiza medico-legală a arătat că fata a decedat după ce a fost lovită de mai multe ori în regiunea capului. Unul dintre cei patru adolescenți nu a fost tras la răspundere, pentru că, la momentul respectiv, avea doar 13 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram