/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ Olanda: O vacă a devenit vedetă naţională, după ce a „refuzat” să meargă la abator

missing
05 februarie 2018, ora 07:00

Povestea vacii Hermien, care s-a ascuns în pădure pentru a scăpa de destinul ce îi era rezervat, a emoţionat o ţară întreagă. Un val de compasiune s-a declanşat pe reţelele de socializare, iar un partid politic a lansat o campanie de finanţare participativă.

Mii de olandezi au cotizat pentru a oferi acestei vaci şansa de a-şi trăi ultimii ani din viaţă într-un refugiu pentru bovine, în loc să fie sacrificată într-un abator.

Hermien a evadat alături de o altă vacă, însă aceasta din urmă a fost capturată la scurt timp după ce animalele au început să fugă pe un câmp din estul Olandei. Rămasă singură, Hermien trece pe la grajdurile din vecinătate pentru a se hrăni în fiecare noapte.

Pe Twitter, hashtag-uri precum #JeSuisHermien (după modelul #JeSuisCharlie), #GoHermien, #MeKoe (#EuVacă, după modelul #MeToo) au fost create pentru salvarea acestei bovine în vârstă de trei ani şi jumătate, considerată o veritabilă „eroină”.

Chiar şi familia regală olandeză şi-a exprimat sprijinul faţă de cauza ei. Această mişcare de solidaritate a permis strângerea unei sume de aproape 50.000 de euro, suficient de mare pentru a cumpăra animalul de la proprietarul ei şi pentru a-i permite să îşi continue viaţa într-un refugiu pentru bovine

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram