/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Care sunt cele mai mari pensii din Republica Moldova

missing
04 februarie 2018, ora 10:07

Potrivit datelor Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS) din Moldova, cea mai mare pensie le revine unor categorii de angajați din aviația civilă, care au o pensie de aproximativ 7 500 de lei. Aceștia sunt urmați de alte categorii de pensionari și participanții la lichidarea avariei de la Cerobîl – 3 039 lei. De cele mai mici pensii beneficiază însă persoanele pensionate pentru vechime în muncă care ridică în medie o sumă de 787 de lei.

Menționăm că potrivit Biroului Național de Statistică, în prima jumătate a anului 2017 mărimea minimului de existență a constiuit în medie pe lună pentru o persoană 1866,3 lei, fiind în creştere faţă de semestrul I 2016 cu 2,9%.

Foto: CNAS

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram