/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Franța: Nivelul fluviului Sena a crescut peste cotele normale

missing
04 februarie 2018, ora 09:51

Măsurătorile realizate la Podul Austerlitz, aflat în partea estică a capitalei franceze, indicau o adâncime de 5,45 metri sâmbătă dimineaţă şi aceasta ar putea să ajungă până la 5,60 de metri, au precizat reprezentanţii Vigicrues.

Creşterea apelor se explică în principal prin ploile de miercuri, care au ridicat nivelul Senei şi al afluenţilor ei Yonne şi Marne, în amonte de Paris.

Nivelul fluviului Sena scăzuse vineri la 5,34 de metri. Pe 29 ianuarie, el înregistrase un vârf de 5,85 de metri, cu patru metri peste media considerată normală, dar mai scăzut faţă de cel înregistrat în timpul inundaţiilor din iunie 2016 (6,10 metri) şi foarte departe de recordul absolut de 8,62 metri, măsurat în 1910.

Apele Senei au inundat la sfârşitul lunii ianuarie cheiurile din mai multe cartiere ale capitalei Franţei şi au perturbat transporturile fluviale: circulaţia barjelor a fost interzisă pe Sena şi o linie de tren care traversează Parisul va rămâne închisă cel puţin până la data de 10 februarie.

Apele Senei vor reîncepe să scadă la Paris în debutul săptămânii viitoare, însă această scădere prognozată “va fi lentă”, a preciat pentru AFP Bruno Janet, un reprezentant al Vigicrues.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram