Mormânt vechi de peste 4.000 de ani, descoperit în apropierea piramidelor din Giza

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Arheologii egipteni au descoperit un mormânt vechi de peste 4.000 de ani la mică distanţă faţă de celebrele piramide din Giza, la sud de Cairo, au anunţat anunţat sâmbătă autorităţile locale, citate de DPA.

Mormântul aparţine unei preotese care a trăit în timpul celei de-a cincea dinastii faraonice, a dezvăluit Khaled al-Enany, ministrul Antichităţilor din Egipt, citat de Agerpres.

Mormântul, aflat la vest de Piramida lui Cheops, a fost construit din cărămizi din lut şi conţine o serie de inscripţii rare, a precizat Mostafa al-Waziri, preşedintele Consiliului Suprem pentru Antichităţi.

În ultimele luni, Egiptul a anunţat o serie de descoperiri arheologice importante, inclusiv mai multe morminte care au fost identificate în complexul Luxor din sudul ţării.

În martie 2017, un colos din piatră a fost excavat într-o suburbie a oraşului Cairo. Specialiştii consideră că acea statuie este o reprezentare a faraonului Psamtik din cea de-a 26-a dinastie egipteană.

Un muzeu impresionant este construit în prezent în apropiere de celebrele piramide din Giza şi urmează să beneficieze de o inaugurare parţială în a doua jumătate a acestui an.

În acel muzeu vor fi expuse numeroase artefacte ce datează din epoca Egiptului Antic.

Egiptul încearcă să îşi revigoreze astfel turismul, principala sursă de venituri din bugetul său naţional.

Această industrie a fost grav afectată de revoltele din 2011 care au dus la înlăturarea de la putere a fostului dictator egiptean Hosni Mubarak.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...