Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Moldovenii care au decedat într-un…

Moldovenii care au decedat într-un accident rutier în Federația Rusă au fost aduși acasă

Cetățenii R. Moldova care au decedat în urma unui accident rutier produs la 28 ianuarie, în Federația Rusă, au fost aduși acasă. Anunțul a fost făcut de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

„Un grup de ofițeri al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI în comun cu rudele au escortat sicriele celor doi bărbați. După ce specialiștii IGSU au perfectat toate actele necesare de repatriere a corpurilor neînsuflețite, aceștia au pornit la drum. Azi noaptea la ora 01.30 minute salvatorii IGSU au trecut frontiera R. Moldova în punctul vamal Palanca din r. Ștefan Vodă, reușind să însoțească cadavrele. Corpurile neînsuflețite vor fi înmormântate în localitatea de baștină din satul Țărăncuța, raionul Cantemir. În același timp, rudele femeii decedate în urma accidentului au decis ca aceasta să fie înmormântată în Federația Rusă. Un un alt bărbat care a primit traumatisme în urma accidentului va ajunge în curând în R. Moldova cu trenul Moscova – Chișinău. Bărbatul este monitorizat pe parcursul drumului de un specialist al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență”, se arată într-un comunicat de presă emis de Inspectorat.

Amintim că, la 28 ianuarie, ora 23.34, în Federația Rusă s-a produs un accident rutier cu implicarea cetățenilor R. Moldova. Potrivit Ministerului Situații Excepționale al Federației Ruse, în urma impactului dintre două autoturisme de model Volkswagen Golf și Volkswagen Pasat, trei cetățeni ai R. Moldova, doi bărbați în vârstă de 37 și 28 de ani și o femeie în vârstă de 31 de ani au decedat, iar conducătorul auto al autovehiculului Volkswagen Golf în vârstă de 34 de ani, tot cetățean al R. Moldova a suferit traumatisme, fiind internat în spital. Alte patru persoane, cetățeni străini s-au ales cu diferite traumatisme, fiind internați în spitalul raional din orașul Suhinici.