Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ce avere și interese personale…

Ce avere și interese personale declară noua directoare a Agenției Naționale de Sănătate Publică

Elena Palanciuc, fosta directoare a IMSP Spitalul raional Orhei, este noua directoare a Agenției Naționale de Sănătate Publică. Aceasta declară venituri modeste la început de mandat. 

Potrivit declarației de venit și interese personale pentru anul 2016, Palanciuc indică un salariu total de 200.968 de lei. Ea este proprietara unui apartament cu o suprafață de 52,9 m.p., obținut printr-un contract de donație în anul 2013. Fosta directoare a IMSP Spitalul raional Orhei declara și un Mercedes GLK250, fabricat în anul 2010 și cumpărat în leasing în anul 2014 cu 393.931 de lei. În declarația sa pentru anul 2016, Elena Palanciuc menționa un cont de card salarial la BC Moldindcombank pe care avea 18.215 lei și din care a obținut o dobândă de peste 4000 de lei.

Elena Palanciuc este doctor în medicină, are studii de masterat în Sănătate Publică, a absolvit Academia de Administrație Publică. Agenția Națională de Sănătate Publică a fost creată în 2017 şi urmează să preia domeniile de activitate ale Consiliului Naţional de Evaluare şi Acreditare în Sănătate, Centrului Naţional de Management în Sănătate, Inspectoratului farmaceutic şi al dispozitivelor medicale, Centrului Naţional de Sănătate Publică și Centrele de Sănătate Publică teritoriale. În cadrul agenției vor fi angajate peste 1500 de persoane, aceasta urmând să presteze servicii în domenii precum supravegherea de stat a sănătății, controlul de stat în domeniul sănătății, monitorizarea și evaluarea stării de sănătate a populației, acreditarea unităților medico-sanitare și farmaceutice și siguranța ocupațională.