Un producător român de medicamente vrea să îşi deschidă reprezentanţă în Republica Moldova

Antibiotice Iaşi (simbol bursier ATB), unul din cei mai importanţi producători români de medicamente generice, vrea să îşi deschidă reprezentanţe în Ucraina şi în Republica Moldova, subiectul urmând a fi supus votului de către acţionari în adunarea din 5 martie, scrie News.ro.

De altfel, compania a deschis anul trecut o reprezentanţă şi în Vietnam.

Portofoliul companiei numără 148 de medicamente generice. Antibiotice Iaşi are o valoare de piaţă de 362,5 milioane lei românești.

Acţionarul majoritar a companiei este Ministerul Sănătăţii, cu 53,01% din acţiuni, în timp ce SIF Oltenia deţine 14,25% din capital.

Exporturile realizate de companie în primele nouă luni ale anului trecut au atins valoarea de 91,7 milioane lei, în creştere cu 26%, comparativ cu perioada similară a anului 2016. Principalele destinaţii ale produselor antibiotice au fost Asia (38%), America de Nord (26%) şi Europa (18%), vânzările în aceste zone reprezentând aproximativ 80% din totalul vânzărilor realizate.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.