/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Plahotniuc nu se vrea judecător. CSM va anunța concurs pentru numirea unui nou judecător

missing
02 februarie 2018, ora 18:54

„Din câte cunosc intenția a fost de o mai mare perioadă de timp, dar au fost pregătiri pentru plecare. Fiecare are dreptul să plece când sunt anumite cauza expuse”, spune Andrian Candu, președintele Parlamentului.

„Este o decizie personală a dumnealui. Cred că nu ține de anul lui Ștefan decizia dânsului de a pleca din funcție”, a menționat președintele Igor Dodon.

Miercuri, Curtea Constituțională a anunțat că președintele instituției, Tudor Panțâru, și-a dat demisia din motive personale. Unii experți au spus că în această funcție ar putea ajunge actualul președinte al Curții Supreme de Justiție, Mihai Poalelungi. Contactat de TV8, magistratul a refuzat să comenteze o eventuală plecare la Înalta Curte.

Partea judecătorească ține de o altă putere decât cea legislativă. Noi nu interferăm și cu siguranță nici n-o să speculăm pe marginea următoarei candidaturi. MUSCA Și apropo, nu l-am auzit pe dl Plahotniuc că ar vrea să fie judecător la CC”, susține Candu.

La ședința programată pentru 6 februarie, Consiliul Superior al Magistraturii, urmează să anunțe concurs pentru numirea unui nou judecător la Curtea Constituțională. Candidatul trebuie să aibă cel puțin 15 ani de experiență în activitatea juridică și să fie cetățean al Republicii Moldova. Curtea Constituțională este alcătuită din 6 membri, cu un mandat de 6 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram