Candu: Chestiuni simbolice cum ar fi „Declaraţiile de Unire” nu ar trebui discutate în cadrul Consiliului Suprem de Securitate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, consideră că chestiunile simbolice precum declaraţiile de Unire ale unor localităţi cu ţara vecină România, nu ar trebui discutate în cadrul Consiliului Suprem de Securitate, însă preşedintele ţării este cel care decide, prin intermediul secretariatului CSS care este ordinea de zi a acestuia. Totuşi, deocamdată, toată informaţia pe care o cunoaşte la acest subiect, a fost cea din presă, susţine Candu.

„Doar am văzut din presă declaraţiile domnului Dodon cu privire la convocarea Consiliului Suprem de Securitate. Nu am primit nicio informaţie pe căi oficiale. Din moment ce o voi primi, cu siguranţă vom examina care este ordinea de zi a acelui consiliu şi, bineînţeles, potrivit competenţelor care îmi sunt acordate voi participa la acel Consiliu”, a declarat Andrian Candu fiind întrebat de presă ce crede despre convocarea CSS şi dacă va participa la acesta.

Cât ţine de subiectele care vor fi discutate în cadrul acelui Consiliu, „vom vedea în funcţie de informaţia care o vom avea la acel moment”. „Personal, nu cred că chestiuni simbolice trebuie discutate la CSS. Sunt multe alte subiecte stringente şi de actualitate, dar preşedintele decide prin secretariatul acelui consiliu care este ordinea de zi. Vom veni şi noi cu propuneri şi atunci când vom avea mai multă informaţie o vom şi comenta. Pe moment nu am primit nicio invitaţie”, a reiterat preşedintele Parlamentului.

Amintim că președinte al CSS este președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, comandant suprem al Forțelor Armate, iar secretarul acestuia este Artur Gumeniuc, consilier al preşedintelui Republicii Moldova în domeniul apărării şi al securităţii naţionale. Totodată, din componența CSS mai fac parte, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, premierul Pavel Filip, președintele Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică a Parlamentului, Roman Boţan, ministurl de Interne, Alexandru Jizdan, directorul SIS, Vitalie Pîrlog, procurorul general, Eduard Harunjen, guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea, secretar general al Aparatului Preşedintelui, Ruslan Flocea şi consilierii prezidenţiali în domeniile reintegrării, economic şi juridic, Vasilii Şova, Elena Gorelova şi Maxim Lebedinschi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...