În Orhei continuă investițiile: A fost demarat o nouă etapă a proiectul de iluminare a trotuarelor

Iluminarea stradala

La Orhei este implementat proiectul de iluminare a trotuarelor. Potrivit planului de acțiuni a Primăriei municipiului Orhei privind modernizarea sistemului de iluminare stradală, în luna ianuarie a fost finalizată prima etapă de instalare și conectare a dispozitivelor speciale de iluminat cu LED, destinate iluminării trotuarelor orașului.

Acest proiect a fost realizat grație majorării bugetului primăriei, banii fiind alocați din bugetul municipal. La această etapă, dispozitivele de tip LED sunt instalate pe 19 străzi centrale, numărul total de felinare depășind cifra de 250.

Iluminarea stradala

Potrivit Primarului Ilan ȘOR, s-a decis instalarea lămpilor cu LED, deoarece sunt mai eficiente, perioada de exploatare este mai mare, iar  costurile de întreținere sunt mult mai mici și sunt mai puțin poluante.

De asemenea, conform proiectului, până în luna aprilie va fi finalizată cea de-a doua etapă a iluminatului trotuarelor pentru pietoni pe celelalte artere ale orașului, unde sunt planificate pentru instalare și conectare a peste 300 de astfel de dispozitive de iluminat.

Lucrările de modernizare a sistemului de iluminare stradală au fost realizate conform planului de iluminare stradală a Orheiului pe timp de noapte.

Cu această ocazie, primarul orașului Ilan Șor a declarat pentru jurnaliști: „Am început instalarea iluminării trotuare – au fost montate deja felinare special cu LED orientate spre trotuar, pentru a ilumina nu doar carosabilul, dar și trotuarele pentru pietoni. Acum, străzile noastre pentru pietoni, pentru toți locuitorii și vizitatorii noștri sunt mai luminoase, mai accesibile și mai sigure.

Astăzi, Orheiul, per ansamblu, este cu un pas mai aproape de orașele civilizate, de standardele la care aspirăm cu toții. Sunt mândru că orașul nostru, Orhei, se poziționează cu mult înainte la acest capitol, față de alte orașe din țară. Sigur, că nu ne vom opri, avem multe planuri, multe idei și proiecte pentru a moderniza orașul și pentru a îmbunătăți viața locuitorilor săi.”

Trebuie remarcat faptul că,  în cadrul acestui proiect au fost instalate mai mult de 2300 de lămpi cu LED-uri. În prezent, Orheiul este unul dintre cele mai luminoase orașe din țară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente