14:06:43 25.04.2024
Stiri

Organele de forță din R. Moldova își propun să combată consumul de ALCOOL prin... SPORT și împlicare în activități socio-culturale

Social 02.02.2018 13:40 Vizualizări2034 Autor: Ziarul National
Organele de forță din R. Moldova își propun să combată consumul de ALCOOL prin... SPORT și împlicare în activități socio-culturale


Ministerul Afacerilor Interne vrea să propună măsuri de prevenire și combatere a consumului de alcool în R. Moldova, pornind de la faptul că anual sunt înregistrate sute de accidente rutiere, înecuri și infracțiuni grave, cum ar fi violurile și violența în familie, provocate de consumul abuziv de alcool.

Într-o ședință organizată ieri, cu participarea ministrului de Interne, Alexandru Jizdan, ministrului Justiției, Alexandru Tănase și a altor funcționari, s-a discutat despre posibilitatea de reanimare a Consiliului Național pentru Coordonarea Programului privind Consumul alcoolului, revederea documentelor de politici la nivel național și includerea în planurile de acțiuni noi obiective de prevenire și combatere a consumului de alcool, inclusiv prin campanii de informare a populației despre riscurile lui.

Cei prezenți la ședință s-au gândit și la acțiuni care pot consumatorii de alcool să renunțe la acest viciu.

„Încurajarea practicării sportului în rândurile populației, în special a tinerii generații, informarea despre modul de viață sănătos în școli, implicarea în activități social-culturale, ar putea diminua din această problemă, fiind niște practici bune care au funcționat în alte state”, sunt concluziile la care au ajuns oficialii.

Planul de acțiuni pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool ar urma să fie discutat într-o altă ședință, care va avea loc săptămâna viitoare.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md